,

کشور يونان

کشور یونان

نگاهی به کشور یونان

کشور یونان نامی است که مردم باستانی شرق برای اشاره به یونانی‌ها به کار میبردند که از زبان پارسی باستان آمده است و آن خودش از یونانی و از شهر ایونیا در کناره غربی آسیای صغیر گرفته شده است. کهنترین نام برای کشور یونان در زبان‌های ایرانی Yauna- است. واژه یونان از Yunanistan (آذری، ترکی)، الیونان (عربی)، Yavan (عبری): از نام ایونیان، اقوام یونانی آسیای صغیر سرچشمه گرفته است.

Greece: نام یونان از لاتین Græcus، از یونانی Γραικοί، بنابر گفته ارسطو نام مردم اصلی Epirus است. خود یونانیان  می گویند به معنای “سرزمین روشنی” و از ἥλιος (hḗlios) به معنای “خورشید”  گرفته شده است.

مردم  کشور یونان منطقه شهری خود را بنیانگذاری نمودند. این کار همزمان با سکونت آریاییان در ایران بود. اولین مسابقات المپیک، در شهر المپیا، در جنوب یونان برگزار شده است. یو نانیها بوجود آوردن مستعمرات خود را در سرتاسر مدیترانه، آغاز کردند. آنها مستعمراتی روی جزیره سیسیلی و در جنوب ایتالیا، بوجود آورند. تمام ملت‌های زیر تسلط ایرانی‌ها با این نام که از واژه سانسکریت Yavana گرفته شده بود خو گرفتند که یکی از واژه‌هایی است که در منابع سانسکریت باستان با آن برمیخوریم.در آغاز در دستور زبان پانینی و سپس در زبان پالی Yona و در هند و یونانی Yonaka ذکر شده است. پرچم یونان برای اولین بار در 01978-12-22 ۲۲ دسامبر ۱۹۷۸ (Naval Ensign 1828-1978, National Flag 1969-70; 1978 to date) به رسمیت شناخته شد.به عنوان پرچم ملی و نشان ملی شناخته می‌شود و همچنین دارای تناسب ۲:۳ می‌باشد.

پرچم کشور

پرچم

تاریخچه کشور یونان

کشور یونان ۵۰۰ سال پیش از میلاد، داریوش، پادشاه ایرانی، ترتیب یک حمله به سرزمین‌های اصلی یونان، را می‌دهد. آتنی‌ها در جنگ ماراتون، ارتش مهاجم ایرانی‌ها را شکست می‌دهند. سربازان پیاده داوطلب ارتش را به دلیل حمل هوپلون، به نام هوپلایت‌ها می‌خواندند. نیروهای ایرانی، در جنگ ترماپیلای، ارتش منطقه شهری یونانی، اسپارت، را در هم می‌کوبند. مدتی بعد همان سال، در جنگ سالامیز، یک ارتش متحد از مناطق شهری یونانی، ایرانیها را در دریا شکست می‌دهد. ناوگان پیروز یونانی، از بیش از ۲۰۰ کشتی جنگی تشکیل می‌شد. متحدان مناطق شهری یونانی ایرانیها، را در جنگ «پلاتایا» به سختی شکست داده و سر انجام به تهدید حمله ایرانیها به سرزمین‌های یونانی، خاتمه دادند. در گذشته، آتن تحت حکومت پریکلس، ژنرال و سیاست‌مدار یونانی، شکوفا شد. او بعد از تخریب آکروپولیس در آتن در اثر حمله ایرانیان، دستور بازسازی آن را صادر کرد. فیلیپ، اهل مقدونیه، پدر اسکندر کبیر و فرمانروای قویترین بلاد یونان، در جنگ چایرونی، سراسر یونان را فتح می‌کند. پیروزی فیلیپ، عصر استقلال مناطق شهری یونان را پایان می‌دهد. ۱۸۷ پیش از میلاد، یونان نابود می‌شود و رومیان جای آن‌ها را می‌گیرند. پس از حاکمیت امپراطوری عثمانی٬ در سال ۱۸۲۱ پس از حدود ۲۰۰۰ سال از نابودی یونان باستان٬ کشور مدرن یونان بدست آن‌ها که یونانی سخن می‌گفتند به شکلی نمادین ساخته شد٬ که این فاصلهٔ ۲۰۰۰ ساله خود بهترین دلیل برای نمادین بودن ایجاد چنین کشوری است.

کشور یونان از شمال با آلبانی، مقدونیه و بلغارستان و در شرق با ترکیه دارای مرز مشترک زمینی است. یونان در محل اتصال سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا واقع شده است و وارث میراث یونان باستان، امپراتوری بیزانس و نزدیک چهار قرن سلطهٔ ترکان عثمانی است.  یونان دارای تاریخی ویژه و پرحادثه است و دارای میراث فرهنگی است که به طور قابل توجهی دارای نفوذ در آفریقای شمالی و منطقه خاورمیانه است و ساختاری بنیادی برای فرهنگ اروپا و آنچه امروز به عنوان غرب خوانده می‌شود به حساب می‌آید.

اقتصاد کشور یونان

یکی از منابع اقتصادی کشور یونان، استاتر(steɪtər یا stɑ:tɛər؛ یونان باستان στατήρ IPA: statɛ̌:r، به معنای واقعی کلمه “وزن”) است. استاتر، یک سکه باستانی مورد استفاده در مناطق مختلف یونان بود. همچنین، این عبارت برای سکه‌های مشابه، با تقلید از سکه یونانی استفاده و در نقاط دیگر اروپا باستان ضرب می‌شد.

استاتر به عنوان یک سکه نقره یونانی، برای اولین بار از قرن ۸ قبل از میلاد به عنوان شمش، و بعد به عنوان سکه در ۵۰ میلادی منتشر شد. اولین استاتر شناخته یک سکه الکتروم با تصویر لاک‌پشت، ضرب Aegina و به حدود ۷۰۰ سال قبل از میلاد بازمی‌گردد و در کتابخانه ملی پاریس برای نمایش گذاشته شده است. استاتر نقره و الکتروم در تمام سرزمین‌های یونان باستان و متصرفات آن در وزن‌های گوناگون ضرب گردید و استاتر طلا نیز تنها در بعضی نقاط ضرب و استفاده می‌شد.

نیروی کار کشور یونان

نیروی کار کشور یونان بالغ بر ۴۹۰۰۰۰۰ نفر است که در میان کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه بعد از کره جنوبی در رتبه دوم قرار دارد. بر پایه یک نظر سنجی که توسط دانشگاه گرونینگن انجام شد یونان بین سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ در رتبه سوم ساعات کار در هر سال در بین کشورهای اروپایی قرار دارد.به این ترتیب یونانی‌ها در هر سال ۱٬۸۱۱ ساعت کار کرده‌اند. در سال ۲۰۰۷ کارگران متوسط ۲۰ دلار در هر ساعت تولید کرده‌اند.این رقم مشابه اسپانیا و کمی بیش از نصف متوسط تولید کارگران در آمریکا است.نزدیک به یک پنجم نیروی کار را مهاجران خارجی تشکیل می‌دهند که در بخش‌های کشاورزی و ساخت ساز به کار گرفته شده‌اند.

جغرافیای کشور یونان

جغرافیای کشور یونان

یونان

بيش از 80% يونان كوهستاني است. كوههاي پيندوس مهم‏ترين رشته كوه خاك اصلي يونان است و از آلباني به طرف جنوب و به داخل شبه جزيره پلوپونزوس امتداد دارد. مساحت کشور یونان، 131.940کیلومتر مربع و مختصات جغرافیایی، 39 درجه شمالی و 22 درجه شرقی می باشد.

فرهنگ کشور یونان

تمدن کشور یونان از تاثیرگذارترین فرهنگ هایی است كه حیات بشر به خود دیده است. پتانسیل هنری یونان از چنان نیرویی برخوردار است كه با گذشت دهه ها و قرن ها همچنان می توان ردپای هنر هنرمندان آن را در فرهنگ های سرزمین های جهان مشاهده نمود.حضور چهارگزینه از عجایب هفت گانه دنیا در میان آثار یونان باستان نمایانگر فرهنگ غنی و ماندگار این سرزمین است.توجه یونانیان به دو عنصر زیبایی شناختی و انسان گرایی به خلق آثاری انجامید كه تا امروز نیز الهام بخش بسیاری از هنرمندان است. گرچه یونان باستان را سرزمین ادب و هنر می شناسند ولی جاه طلبی و كشورگشایی های برخی از فرمانروایان سبب نابودی بسیاری از آثار هنری آن شد.

در غرب هنر امپراتوری رم باستان آشكارا از هنر یونان تاثیر پذیرفته است. كشورگشایی های آلكساندر كبیر در شرق نیز زمینه ساز حضور هنر یونان باستان در كشورهای آسیای میانه و هندوستان را فراهم آورد و مكتب گركو ـ بودیست را بنیان نهاد. درباره بخشی از دوران هنری یونان كه به سال های سیاه معروف است هیچگونه اطلاعاتی در دست نیست . از دوران هنر هندسی كه به سال های ۱۰۰۰ پیش از میلاد مسیح بر می گردد نیز اطلاعات ناقصی وجود دارد. هنر كهن تنها با فیگورهای سیاه رنگی كه روی ظروف نقاشی می شدند قابل بررسی است.

هنر مجسمه سازی یونان با حضور چند مجسمه كه بخش هایی از آن به جای مانده است ، قدرت خالقان آنها را در رعایت تناسبات و توجه به عناصر حقیقت انگاری، آشكار می سازد .

اما همین آثار اندك به جای مانده از معماری همچون پارتنون و معبد هفائستوس در آتن اوج تمدن بشری در عصر باستان را به رخ عصر حاضر می كشد . چهار گنجینه از هفت عجایب دنیا: «مجسمه زئوس در المپیا»، «معبد آرتیمیس در افسوس»، «كولزئوس رودز» و «فانوس دریایی الكساندر» نمایندگان تمدن كهن سرزمین یونان در دنیای معاصر هستند.

دانشمندان کشور یونان

دستاوردهای فرهنگی کشور یونان در طول دوران قدیم برای مدت هزار سال جهان غرب را تحت تأثیر قرار داد. دانشمندان یونانی اکتشافاتی در امور طبیعی انجام دادند. فلاسفه نظریاتی در زمینه اداره جوامع را به جهان ارائه دادند.

فیثاغورث، فیلسوف و ریاضی دان یونانی، رابطه بین ضلعهای مثلث قائم الزوایه را کشف کرد.

فیلسوف یونانی، آناکسیمنس اهل سیلتوس، واقع در آسیای صغیر، سعی می‌کند که آغاز جهان و ساختار آنرا کشف کند. او نتیجه می‌گیرد که هوا مهم‌ترین ماده جهان است.

آشیل، نمایشنامه نویس یونانی، را برای موضوع نمایشنامه‌هایش، مورد استفاده قرار می‌دهد. مشهورترین نمایشنامه او به نام «اورستیا» سرگذشت یک خانواده سلطنتی را در طول «جنگ تروا» نشان می‌دهد.

ستاره شناس یونانی، آناکساغورس، متوجه می‌شود که نور ماه انعکاس نور خورشید است. پریکلس، سردار آتنی، واریپیدس، تراژدی نویس نامدار، در محضر وی تعلیم می‌یابند.

سوفوکلس، تراژدی نویس نمایشنامه می‌نویسد. معروفترین نمایشنامه او «ادیپ شهریار» نام دارد که سرگذشت پادشاهی را که ندانسته پدر خود را به قتل می‌رساند و با مادر خود ازدواج می‌کند، به تصویر می‌کشد.

فیدیاس، مجسمه ساز یونانی، مجسمه‌هایی برای معبد «پارتنون» و «اکروپلیس» در آتن، یونان، مجسمه غول پیکر زئوس، خدای خدایان یونانیان باستان، را می‌آفریند.

اوربپیدس، تراژدی نویس یونانی، نمایشنامه‌هایی را بر پایه اساطیر یونان می‌نویسد. مشهورترین نمایشنامه وی، «مدیه»، داستان ساحره‌ای است که فرزندان خود را به قتل می‌رساند.

سقراط، فیلسوف یونانی و ملقب به پدر فلسفه، در آتن به تدریس می‌پردازد. مقامات آتن از عقاید او به خشم می‌آیند و او را به مرگ محکوم می‌کنند. او با نوشیدن سم، خودکشی می‌کند.

آریستوفانس، نمایشنامه نویس یونانی، در نمایشنامه‌های کمدی اش مسائل روز را در قالب طنز مورد بحث قرار می‌دهد. برای مثال، نمایشنامه «ابرها»، فلاسفه آتن را به طنز می‌کشد.

افلاطون، فیلسوف یونانی، نخستین دانشگاه ، «آکادمی»، را در آتن دایر می‌کند و مردان جوان در آن به تحصیل فلسفه می‌پردازند. وی در رساله «محورات»، مجموعه مباحثات استاد خویش، سقراط، را با اهالی آتن به رشته تحریر در می‌آورد. او با انتشار «رساله جمهوریت» به بیان عقاید خویش درباره نحوه اداره یک حکومت ایده آل می‌پردازد. در زبان یونانیان قدیم، کلمه فلسفه به معنی «عشق به دانایی» است. در طول سالهای ۳۰۰ ـ ۵۰۰ قبل از میلاد، تمامی علوم عقلانی رونق یافتند.

ارسطو، فیلسوف یونانی، تعلیم و تربیت اسکندر مقدونی را که بعدها به سرداری بزرگ مبدل شد، به عهده می‌گیرد. ارسطو در آتن، مدرسه‌ای به نام لیسیوم تأسیس می‌کند. وی رساله «سیاست» را می‌نویسد و در آن به بحث درباره شش روش اداره حکومت می‌پردازد. او همچنین «نمودار نردبانی طبیعت» را که در آن موجودات زنده بر اساس پیچیدگی ساختمان بدنشان طبقه بندی شده‌اند، ابداع می‌کند.

در شهر اسکندریه، که به‌وسیله یونانیان در مصر بنا گردید، پزشکی به نام هیرو فیلوس به منظور بررسی دستگاه عصبی و اجزای بدن انسان، به تشریح اجساد می‌پردازد.

اقلیدس، ریاضیدان یونانی، مقدمات هندسه را به وجود می‌آورد.

آریستارخوس، ستاره شناس یونانی، خورشید را به جای زمین، مرکز علم می‌پندارد.

ارشمیدس در موطن خود، شهر سیراکوس، به کشف این نکته که هر شیئی به اندازه حجم خود آب جابجا می‌کند، نائل می‌گردد. وی دستگاهی برای بالا کشیدن آب، پیچ ارشمیدس، اختراع می‌کند. و نام خود را بر آن می‌گذارد. سربازان رومی در جریان محاصره سیراکوس، ارشمیدس را به قتل می‌رسانند.

تسبیوس اسکندرانی ساعت آبی و تلمبه فشاری را اختراع می‌کند.

هیپارخوس ، ستاره شناس یونانی، فهرستی از اسامی ستارگان، گردآوری می‌کند و زمان کسوفهای خورشیدی را محاسبه می‌کند. در حدود ۱۶۸ تا ۹۰ قبل از میلاد بطلمیوس در شهر اسکندریه مصر، که به دست یونانیان بنا شده بود، با استفاده از طول و عرض جغرافیایی ، نقشه‌ای از جهان شناخته شده آن زمان، ارائه می‌دهد.

ورزش کشور یونان

ورزش در کشور یونان ریشه قدیمی دارد. ورزشگاه المپیک آتن ورزشگاهی در شهر آتن است. که بخشی از مجموعه ورزشی المپیک آتن محسوب می‌شود.

این ورزشگاه در سال ۱۹۷۹ میلادی شروع به ساخته شده و در سال ۱۹۸۲ ساخت آن به پایان رسیده است و ظرفیت آن هم‌اکنون ۶۹۶۱۸ نفر است. ورزشگاه المپیک آتن میزبان بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۰۴، سه فینال لیگ قهرمانان اروپا و یک فینال جام در جام اروپا بوده است، همچنین بازی‌های خانگی تیم‌های آ.ا.ک آتن و پاناتینایکوس در این ورزشگاه انجام می‌شود.

یونان زادگاه بازی‌های المپیک است که برای اولین بار سال ۷۷۶ قبل از میلاد برگزار شده است. قهرمانی تیم ملی فوتبال یونان در مسابقات جام ملت‌های اروپا ۲۰۰۴ یکی از مهم‌ترین اتفاقات ورزشی در تاریخ ورزش این کشور بوده است.

کشور يونان
1 (20%) 1 vote
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *